Рaбoтa врaчa-диeтoлoгa oбязывaeт дaвaть интeрвью рaдиo и тeлeкaнaлaм и рaзличным издaниям.
И xoтя в интeрнeтe мнoгo «пищeвoй» инфoрмaции, oчeнь чaстo (прeимущeствeннo) oнa пoвтoряeтся и дублируeтся.
A автор xoрoшo знaeм, чтo eсли чтo-тo чaстo пoвтoрять, в oпрeдeлeнный мoмeнт этo стaнeт «истинoй», которую никому в голову безлюдный (=малолюдный) придет проверять.
Поэтому меня ежедневно спрашивают о еде, о тех иначе говоря иных продуктах, их пользе и «опасности».
Пару дней отдавать дошла очередь до кукурузы 🙂
С кукурузой почти то а, что и с огурцами с помидомамы, и дыней.
Видео дня
Для нее в свой черед придуманы «правила» поедания 🙂
Эти правила категоричны и черно-белы, в таком случае есть либо можно, либо нет.
Далее текст держи языке оригинала.
Останній тренд – це «антинутрієнти», тобто речовини, які далеко не дають засвоюватися корисним нутрієнтам.
У кукурудзі – це фітинова кислота.
Держи фітинову кислоту багато нападок, мовляв, вона блокує засвоєння кальцію та спричинює остеопороз. Насправді, ситуація якраз навпаки: вона запобігає відкладанню кальцію в судинах та сприяє збереженню кальцію в кістках.
Проте користь від #фітатів доведена: вони захищають від багатьох хвороб: мають протипухлинну дію, зменшують рівень запалення в організмі, і навіть можуть зменшити ризик хвороби Альцгеймера.
А ще кукурудза унікальна вмістом #фітостеролів – особливих молекул, які успішно протидіють розвитку різних типів дисліпідемій (порушенням холестеринового обміну).
Жовтою кукурудза є тому, що в ній багато різних бета-каротинів, які мають свої «клітини-мішені» в організмі та позитивно впливають нате них (клітини шкіри, сітківки, головного мозку).
Солодкою кукурудза є выше цукор і через крохмаль. Проте їх не варто боятися, потому что велика кількість клітковини в зернах стримує потрапляння цукру в укрытие. А особлива форма крохмлю (так званий резистентний або стійкий) в кукурудзі сприяє росту корисних мікроорганізмів у кишечнику та синтезу ними корисних речовин, які захищають живот, судини, мозок від порушень роботи та «поломок».
Кому безграмотный можна кукурудзу?
Хіба тим, кому нічого не можна, наприклад, людям після операцій, з болями в шлунку та кишечнику.
Всім іншим, принаймні, Вотан качан, точно можна.
А якщо ви здорова людина, в таком случае насолоджуйтеся кукурудзою і радійте кожному літньому дню:)
Любите кукурудзу?
Їсте?
Як готуєте?:)